linje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tisdag 18 september 2012

Plockepinn och Fånga musen




Spela spel med barnen ska vara enkelt och roligt. Våra barn testar ofta de spel som köps in till Huset på landet för att vi ska kunna ge bra information om spelen. För många och krångliga regler är inget för oss i vår familj. Just nu har vi två favoritspel som är enkla och roliga att spela. Det är Plockepinn Elmer och Fånga musen. Två klassiska spel där det gäller att vara fingerfärdig och snabb i reaktionerna. Jag kommer ihåg att jag älskade dessa spel när jag var liten men även nu i vuxen ålder är de fortfarande lika roliga.



Plockepinnspelet Elmer är tillverkat av rejälare pinnar, jämfört med "vanliga" plockepinn, och passar bra till barns händer. Den i vår familj som är bäst på detta spel är vår yngsta, dvs. den med minst händer och snabbast reflexer. Sämst är nog jag med mina betydligt klumpigare fingrar och inte lika snabba reflexer. Spelet går ut på att få så många pinnar som möjligt. Pinnarna har olika färger och därmed olika poäng. Den som lyckats få ihop flest poäng vinner. Spelet rekommenderas från 5 år.




Fånga musen är ett spel som lockar till mycket skratt. Detta är ett reaktionsspel som går ut på att katten ska fånga så många möss som möjligt. Mössen däremot måste vara på sin vakt och snabbt kunna smita iväg när katten kommer, för att inte bli fångade. Spelet rekommenderas för 2-7 spelare från 4 år. Fånga musen finns i två varianter; ett mindre i en plåtburk och ett större i en pappkartong.




Ha en rolig spelstund!

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar