linje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

torsdag 19 maj 2011

Bilar i olika former - Färgglada träleksaker





I vårt hus är det bilar som gäller för lillebror. Gärna sådana som kan lyfta, transportera och gräva. Det är roligt att se hur ens barn får så helt olika intressen. Den stora killen har lekt lite med bilar men inte alls i den omfattning som lillebror gör. Det är också lillebror som hjälp mig att välja ut en del av de olika fordon som finns i webbshopen.

Given favorit hos oss båda är lyftkranen. Den har nästan allt! Den kan lyfta och transportera. Gräva är svårt för en kran att klara men vad gör de? Kranen här hemma har använts till andra saker än just som kran, bl.a. som någon form av pistol. "Stanna annars skiter jag dig" kan man plötsligt höra bakom ryggen. Man vänder sig om och ser hur lillebror står med kranen riktad mot en och försöker låta bestämd. Det är en rolig syn vill jag lova! Det är underbart att se vilken fantasi och inlevelse barn har i sina lekar och vilka saker de tar till hjälp för att förverkliga sina fantasier.


En annan poppis sak just nu är Pusslet bilvägar. Ska man köra bil måste man ha vägar att köra dem på! Det roliga med dessa vägar är att de inte är färdiga när man öppnar paketet. Här får barnet först klura lite när pusslet ska läggas innan det är dags för bilkörning. Åter igen två saker i ett, vilket jag gillar och så även mina barn. Pusslet kan användas till de flesta små bilar och i webbshopen finns olika träbilar som passar, exempelvis biltransporten och det röda portabla bilgaraget.





Vi brummar vidare i fantasins underbara värld.....


Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar