linje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fredag 30 augusti 2013

Scones till till mellis


Solen har precis försvunnit bakom molnen och känslan av höst har infunnit sig. Vad passar väl bättre då än att baka scones till mellis . Jag älskar dessa scones. De är enkla att baka och smakar så gott. Dessa scones innehåller ägg vilket gör att de smakar mer bröd än scones och inte någon bismak av bakpulver som ibland kan vara fallet.

Receptet har jag hittat på nätet men ändrat de något så vi bakar enligt följande recept

4 dl dinkelmjöl
3,5 dl fullkornsdinkelmjöl
0,5 dl vetekross
0,5 dl krossat eller hela linfrö
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
4 dl yoghurt eller fil

Allt blandas och den lösa degen delas upp i åtta scones som sedan gräddas i 225 grader i ca 15 minuter.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar