linje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fredag 24 juni 2011

Midsommar med lung och ro

Just nu regnar de lite men jag kan skymta lite blåa fält på skyn. Ett klassikt midsommarväder skulle man kunna säga. Midsommar är en helg som det ofta stressas en hel del inför. Här hemma är det lugnet självt. Jag har precis varit nere hos fåren för att säga godmorgon. Det ser så skönt ut att se hur de alla ligger i lugn och ro och sovar/idisslar. Att det regnar lite gör inget alls och vem bryr sig att matte kommer med en kamera i högsta hugg. Ibland undrar jag varför dessa ulliga djur väljer att ligga där de har skavt bort allt gräs. Men det kanske är just att det inte är något gräs som de gillar när det är vilostund. 





Den enda som just nu jobbar här hemma är mannen som håller på att staplar ved, ett terapiarbete som han ser det. Jag beundrar hans uthållighet och den kärlek han lägger ner i veden som ska värma oss i vinter. Förutom motorsågen så är det bara kroppsjobb som gäller. Jag har försökt att säga att vi kan hyra en vedklyv för att underlätta jobbet lite men svaret kommer alltid lika snabbt. Nej! Så vi låter honom sköta veden som han själv vill. Lite hjälp brukar han få ibland och då främst av lillebror som också älskar ved.














Igår fick mannen en present av oss andra i familjen. En klematis som vi nu hoppas ska klättra upp i vårt körsbärsträd. Vi valde en vit klematis med det underbara och motsägelsefulla namnet Summer snow. Enligt beskrivningen står det att den ska dofta gott och vad passar bättre än att sitta under ett körsbärsträd som doftar gott och äta körsbär.

Hoppas att ni alla får en härlig midsommarhelg!!

Maria


PS!  På söndag 26/6 är Gårdsbutiken i Bussvik öppen kl 11-15 . Välkomna!! 

1 kommentar:

  1. Glad midsommar till dig med! Tråkigt att ni haft dåligt väder, vi har haft relativt fint men kallt! Hoppas ni har det härligt ändå trots dåligt väder :). Ha en härlig kväll :). Kram!

    SvaraRadera