Idag har jag bakat mina favoritskorpor med apelsinsmak. De är en varianten på biscotti men helt utan mandel vilket är perfekt för oss som inte tål nötter.
100 g margarin rumstempererat
1,5 dl mannagryn
2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal från en apelsin
1-2 msk vatten
Sätt ungen på 200 grader. Blanda ihop socker och margarin. Tillsätt äggen, apelsinskalet, vattnet, mannagryn och vetemjölet blandat med bakpulver.
Dela degen i degen i 3 delar och rulla ut dem till långa längder. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Lägg de tre längderna på plåten och platta till dem lite. Grädda i mitten av ungen i ca 20 minuter.
Med hjälp av en kniv delas sedan längderna i skivor. Vänd skivorna med ena snittytan uppåt och grädda i ca 8 minuter. Ta ut plåten och vänd skivorna, med andra snittytan uppåt, och grädda i ca 8 minuter.
Stäng av värmen på ungen, kila fast en träslev så att ugnsluckan hålls öppen med en liten springa. Låt sedan skorporna torka i ugnen. Jag brukar glömma hur länge de ska vara där men kollar lite då och då om de är riktigt torra.
Hoppas att ni alla får en härlig dag
Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar