linje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tisdag 24 juni 2014

Sommarens boktips



Att läsa en bra bok är en mysig avslutning på dagen. Nu på sommarlovet har vi bunkrat upp med massor av böcker. Just nu har vi fastnat för bokserien Kalle Skavank av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem. Böckerna handlar om de två kusinerna Kalle Skavank och Dilsa som är kioskdeckare och löser olika fall och mysterium. Böckerna passar både som högläsningsbok eller för barnet att läsa själv. Historierna är spännande och det är inte förrän i sista kapitlet som man får reda på vem skurken är. Ibland är det kanske inte en skurk som är skyldig utan allt mystiskt har en naturlig förklaring.

Böckerna utspelar sig i Stockholms södra förorter, där Kalle och Dilsa bor. Kalle har varit med om en olycka som lite och har en fotprotes men detta hindrar honom varken från att springa, hoppa och cykla. Som läsare får man följa dessa två kusinerna och deras alla äventyr.

Språket i böckerna är lättläst och varje kapitel är lagom långt. Man vill så gärna veta upplösningen så det blir lätt så att man läser både två och tre kapitel varje kväll.

Välkommen in i kioskdeckarnas värld.

Maria

2 kommentarer:

  1. Kul att böcker fortfarande skrivs och läses. Säljer du böcker också?

    SvaraRadera
  2. Nej jag säljer i böcker i nuläget men vem vet , kanske framöver. tycker att det är roligt att tipsa om bra böcker till barn, som har ett bra språk och är lätta att läsa både för barn och vuxna./ Maria

    SvaraRadera